Η πολιτική ηγεμονία δεν κλειδώνει με ποσοστά – Online Παραπολιτικές στήλες 26/06

Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση δεν είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξαναμπαίνει στο κάδρο. Είναι ότι το πολιτικό και μιντιακό σύστημα μοιάζει σχεδόν πρόθυμο να τον ξαναβάλει εκεί, αρκεί να τον ορίσει με τους δικούς του όρους: ως αντίπαλο χρήσιμο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι αναγκαστικά επικίνδυνο για την εξουσία. Κάπου εδώ αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι της ημέρας.

Από τις εφημερίδες και τις παραπολιτικές στήλες αναδύεται ένα καθαρό μοτίβο: η χώρα οδηγείται, αργά αλλά σταθερά, σε μια νέα φάση προεκλογικής ψυχολογίας, όπου όλα μετρώνται με βάση το 2027. Το Μαξίμου θέλει να κρατήσει το αφήγημα της θεσμικής διάρκειας, της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής ευθύνης. Δεν συμφέρει η εικόνα του αιφνιδιασμού. Συμφέρει η εικόνα της ψύχραιμης πορείας προς το τέλος της τετραετίας, με αντίπαλο έναν Τσίπρα που μπορεί να θυμίζει στο κέντρο το 2015.

Αλλά εδώ υπάρχει το πρώτο ρήγμα. Η πολιτική δεν κερδίζεται μόνο με στρατηγικά διλήμματα. Κερδίζεται και στον πάγκο της λαϊκής, στο πετρέλαιο, στον αγρότη, στον μικρομεσαίο που δεν έχει χρόνο να παρακολουθεί τις λεπτές αποχρώσεις της κυβερνησιμότητας. Οι αποδοκιμασίες σε κυβερνητικά στελέχη δεν είναι ακόμη πολιτική ανατροπή. Είναι όμως προειδοποιητικό σήμα. Και τα σήματα αυτά, όταν αγνοούνται, γίνονται ρεύμα.

Ο Τσίπρας, από την άλλη, επιχειρεί να ξαναστήσει τον εαυτό του ως φυσικό πόλο της αντιπολίτευσης. Το πρόβλημά του είναι ότι η επιστροφή δεν αρκεί να είναι τηλεοπτική ή δημοσκοπική. Πρέπει να γίνει προγραμματική, στελεχιακή και θεσμικά αξιόπιστη. Εκεί θα δεχθεί τα σκληρά χτυπήματα. Όχι άδικα. Η μνήμη του 2015 παραμένει ενεργό πολιτικό όπλο.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πάλι εγκλωβισμένο ανάμεσα στην ιστορική του αυτοπεποίθηση και στη σημερινή του αδυναμία να επιβάλει ατζέντα. Η Καρυστιανού περνά από το ηθικό κεφάλαιο στο οργανωτικό τεστ. Και η ΝΔ, ενώ προηγείται, δεν μπορεί να κρύψει ότι η κοινωνική κόπωση απλώνεται.

Το ζουμί είναι απλό: στήνεται νέο δίπολο, αλλά σε παλιό έδαφος και με νέα νεύρα. Όποιος πιστέψει ότι οι δημοσκοπήσεις αρκούν για να εξηγήσουν την πολιτική, θα χάσει την ουσία. Η επόμενη φάση δεν θα κριθεί μόνο στο ποιος θα φανεί πρωθυπουργήσιμος. Θα κριθεί στο ποιος θα πείσει ότι ακούει πριν τον αναγκάσουν να ακούσει.

Τι αναδεικνύουν οι τρεις στήλες

Η σημερινή παραπολιτική ατζέντα χτίζει ένα καθαρό αλλά όχι ενιαίο αφήγημα: το σύστημα ξαναστήνεται γύρω από το δίπολο Μητσοτάκης–Τσίπρας, αλλά με στόχο να οριστεί ο Τσίπρας ως χρήσιμος αντίπαλος και όχι ως πραγματική απειλή. Το Dark Room του Newmoney δοκιμάζει το σενάριο εκλογών στο τέλος της τετραετίας, με κεντρικό επιχείρημα τη θεσμικότητα Μητσοτάκη και την αδυναμία της αντιπολίτευσης. Το Βήμα αναδεικνύει το κοινωνικό ναρκοπέδιο για τη ΝΔ στις λαϊκές και στον αγροτικό κόσμο. Το Big Mouth επιχειρεί σκληρή αποδόμηση της Real Polls, του Τσίπρα, του Αβραμόπουλου και των «γαλάζιων ανταρτών».

Το βέβαιο: υπάρχουν πραγματικά επεισόδια πολιτικής πίεσης — αποδοκιμασίες στο Άργος, συνέντευξη Τσίπρα, υπόθεση Αβραμόπουλου, αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού, κόντρα Κωνσταντοπούλου–Γεωργαντά, χρηματοδοτική κίνηση AKTOR. Το πιθανό: τα περισσότερα αξιοποιούνται επικοινωνιακά για να διαμορφώσουν κλίμα. Η υπόθεση εργασίας: ένα τμήμα του φιλοκυβερνητικού και φιλοαγοραίου μιντιακού οικοσυστήματος επιχειρεί να πει στο Μαξίμου “μην πανικοβάλλεσαι, ο αντίπαλος είναι ακόμα ο Τσίπρας”, αλλά και “μην κοιμάσαι, η κοινωνική βάση βράζει”.

1. Ανάλυση ανά στήλη

Α. Newmoney / Dark Room / 26.06.2026

Βασικό θέμα: νέο εκλογικό σενάριο για εκλογές από Απρίλιο–Μάιο 2027 και όχι φθινόπωρο 2026. Η στήλη παρουσιάζει το αφήγημα ότι ο Μητσοτάκης θα πάει θεσμικά προς το τέλος της θητείας, αξιοποιώντας την ελληνική προεδρία της ΕΕ από 1η Ιουλίου 2027 ως επιχείρημα σταθερότητας. Η ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ πράγματι είναι προγραμματισμένη για Ιούλιο–Δεκέμβριο 2027.

Τι λέει: ότι η αντιπολίτευση θα φθαρεί μόνη της: ο Τσίπρας θα εκτεθεί προγραμματικά, το ΠΑΣΟΚ θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια, η Καρυστιανού θα φθίνει, και στο τέλος ο Μητσοτάκης θα στήσει δίλημμα «κυβέρνηση ή ακυβερνησία». Η στήλη χλευάζει επίσης τη γαλάζια γκρίνια για τους αντιπεριφερειάρχες-υποψήφιους, αποκαλώντας τη σχεδόν «κίνημα της πιτζάμας».

Strategic Use Case

Θέλετε να δούμε έτσι και το δικό σας θέμα;

Η ίδια λογική ανάλυσης μπορεί να προσαρμοστεί σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, θεσμικά projects, πολιτικά πρόσωπα και ομάδες επικοινωνίας που χρειάζονται καθαρό αφήγημα, καλύτερη κατανόηση των συσχετισμών και πιο σωστή δημόσια τοποθέτηση.

Τι υπονοεί: ότι το Μαξίμου έχει ακόμα στρατηγικό χρόνο και δεν χρειάζεται πρόωρες κάλπες, αρκεί να κρατήσει τη σύγκριση στο πεδίο της κυβερνησιμότητας. Υπόγεια λέει και κάτι πιο βαρύ: ο Τσίπρας είναι ο αντίπαλος που βολεύει, γιατί επαναφέρει το φόβητρο του 2015.

Πηγή ή κέντρο εκπομπής: πιθανός συνδυασμός κυβερνητικού κέντρου, δημοσκοπικών αναγνώσεων και επιχειρηματικο-αγοραίων πηγών. Στα οικονομικά θέματα η στήλη έχει σαφές market intelligence: AKTOR, Attica, Μυστακίδης, Ιατρικό, ICEYE. Η χρηματοδότηση της AKTOR, με ΑΜΚ 650 εκατ. και ομόλογο 300 εκατ., επιβεβαιώνεται και από ανεξάρτητα οικονομικά ρεπορτάζ.

Σκοπιμότητα: σταθεροποίηση της εικόνας Μητσοτάκη, αποδόμηση Τσίπρα ως παλιού ρίσκου σε νέο περιτύλιγμα, και παράλληλη προβολή επιχειρηματικής κινητικότητας ως ένδειξη ότι «η χώρα κινείται».

Ποιον επηρεάζει: Μαξίμου, βουλευτές ΝΔ που αγχώνονται, επιχειρηματικό κοινό, κεντρώους ψηφοφόρους που φοβούνται πολιτική αστάθεια.


Β. Το Βήμα / Βηματοδότης / 26.06.2026

Βασικό θέμα: οι λαϊκές αγορές και ο αγροτικός κόσμος ως «ναρκοπέδιο» για τη ΝΔ. Η αφορμή είναι οι αποδοκιμασίες στη λαϊκή αγορά του Άργους προς τον Θάνο Πλεύρη και τον Γιάννη Ανδριανό, με αναφορές σε ακρίβεια, πετρέλαιο και σκάνδαλα. Το επεισόδιο επιβεβαιώνεται και από άλλα ίχνη δημοσιότητας, μεταξύ άλλων βίντεο και δημοσιεύματα που αναφέρουν ένταση στη λαϊκή του Άργους στις 24 Ιουνίου.

Τι λέει: ότι το κλίμα στον αγροτικό κόσμο είναι βαρύ και η ΝΔ φοβάται γενίκευση. Η στήλη περνά μετά σε Σχοινά και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πρόταση της ΕΛΑΣ για μεταφορά του υπουργείου εκτός Αθήνας, στην απουσία Μητσοτάκη από κρίσιμη κοινοβουλευτική συζήτηση, στο ΠΑΣΟΚ του Καλέντζι, στη διαφοροποίηση Μηταράκη, στο κόμμα Καρυστιανού, στον Γεωργαντά και στις γυναίκες εθελόντριες στον στρατό.

Τι υπονοεί: ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την άνεση της επιτόπιας επαφής. Οι τηλεοπτικές εξορμήσεις δεν υποκαθιστούν την κοινωνική τριβή. Η φράση-κλειδί είναι το «ναρκοπέδιο»: η στήλη δεν προβλέπει κατάρρευση, αλλά προειδοποιεί για σπίθα.

Πηγή ή κέντρο εκπομπής: έντονο άρωμα από βουλευτές ΝΔ, κοινοβουλευτικούς διαδρόμους και υπουργικές πηγές. Η αναφορά σε «βουλευτές που έλεγαν σε συνεργάτη μου» δείχνει τροφοδοσία από εσωτερική γαλάζια ανησυχία.

Σκοπιμότητα: προειδοποιητική βολή προς Μαξίμου και Πειραιώς: οι περιοδείες δεν είναι φωτογραφικό background, είναι πραγματικό τεστ κοινωνικής αντοχής.

Ποιον επηρεάζει: πρωτίστως το Μαξίμου, δεύτερον τους βουλευτές επαρχίας, τρίτον τους αγρότες και παραγωγούς που βλέπουν ότι η δυσαρέσκειά τους γίνεται κεντρικό πολιτικό θέμα.

Γ. Powergame / Big Mouth / 26.06.2026

Βασικό θέμα: σκληρή αποδόμηση της Real Polls και του νέου δημοσκοπικού αφηγήματος περί Τσίπρα. Η στήλη αμφισβητεί τη μεθοδολογία μέσω SMS, την κυπριακή έδρα, τη μη συμμετοχή στον ΣΕΔΕΑ και την επίκληση απόφασης ΕΣΡ. Προσοχή: τον ισχυρισμό περί απορριπτικής απόφασης ΕΣΡ δεν τον επιβεβαίωσα απευθείας από το ίδιο το έγγραφο του ΕΣΡ ή τη Διαύγεια στη διαθέσιμη αναζήτηση, τον κρατώ ως ισχυρισμό της στήλης, ο οποίος αναπαράγεται από ομόσταυλο μέσο. Υπάρχουν όμως δημοσιεύσεις Real Polls/Protagon που πράγματι αναγράφουν τον αριθμό απόφασης ΕΣΡ 218/2022/27-6-2022 στην ταυτότητα έρευνας.

Τι λέει: ότι η Real Polls κατασκεύασε μέσα σε 24ωρο νέο διπολισμό, ότι ο Τσίπρας ξαναθυμήθηκε τις δημοσκοπήσεις επειδή τώρα τον βολεύουν, ότι ο Αβραμόπουλος έκανε θεσμική γκάφα ζητώντας προνομιακή ενημέρωση, ότι ο Γεωργαντάς έχει πολιτικό θέμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι οι «γαλάζιοι αντάρτες» βάζουν πλάτη σε αντιπάλους, και ότι η AKTOR κάνει κίνηση μεγάλης κλίμακας.

Τι υπονοεί: ότι το αφήγημα «Τσίπρας δεύτερος πόλος» είναι ύποπτα βολικό για τον ίδιο και πρέπει να απονομιμοποιηθεί πριν παγιωθεί. Επίσης ότι η παλιά πολιτική φρουρά, προσωποποιημένη στον Αβραμόπουλο, δεν αντέχει τη νέα εποχή θεσμικής και μιντιακής διαφάνειας. Η υπόθεση Αβραμόπουλου επιβεβαιώνεται ως πραγματικό πολιτικο-δικαστικό γεγονός: ο ίδιος έχει ζητήσει από τον Άρειο Πάγο ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ενώ η Κομισιόν διευκρίνισε ότι δεν έγινε εσωτερική έρευνα αλλά έλεγχοι συμμόρφωσης.

Πηγή ή κέντρο εκπομπής: κυβερνητικό/φιλοκυβερνητικό επικοινωνιακό κέντρο, δημοσκοπικός κλάδος που αισθάνεται ότι απειλείται από αντισυμβατικές μετρήσεις, κοινοβουλευτικές πηγές για Γεωργαντά, και αγορά για AKTOR.

Σκοπιμότητα: να χτυπηθεί η αξιοπιστία του δημοσκοπικού άλματος Τσίπρα πριν γίνει πολιτικό δεδομένο. Αυτό είναι καθαρό spin άμυνας και αντεπίθεσης.

Ποιον επηρεάζει: δημοσιογράφους, πολιτικά γραφεία, δημοσκοπική κοινή γνώμη, Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΛΑΣ, αγορά.

2. Κοινά μοτίβα

  • Πρώτο μοτίβο: ο Τσίπρας επιστρέφει ως κεντρικός πολιτικός παίκτης, αλλά ταυτόχρονα αποδομείται ως ανακυκλωμένος κίνδυνος. Η συνέντευξή του στον Alpha επιβεβαιώνει ότι μιλά για «νέα φάση», κλείσιμο της ψαλίδας και σύστημα δύο πόλων, άρα οι στήλες δεν επινοούν το θέμα, το ερμηνεύουν με εμφανή καχυποψία.
  • Δεύτερο μοτίβο: η ΝΔ είναι πρώτη, αλλά όχι ανέμελη. Το Dark Room λέει «υπάρχει στρατηγικός χρόνος». Το Βήμα λέει «υπάρχει κοινωνικό ναρκοπέδιο». Το Big Mouth λέει «χτυπήστε εγκαίρως τα εργαλεία που φουσκώνουν τον αντίπαλο».
  • Τρίτο μοτίβο: το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται συμπαθητικό αλλά εγκλωβισμένο. Το Καλέντζι δίνει ψυχολογία, αλλά όχι στρατηγική λύση. Το κέντρο βάρους φεύγει από Ανδρουλάκη και πάει προς Τσίπρα.
  • Τέταρτο μοτίβο: η Καρυστιανού περνά από το ηθικό κεφάλαιο στο οργανωτικό crash test. Οι αποχωρήσεις και η ανάγκη προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνονται από πολλά μέσα, άρα το θέμα δεν είναι στημένο από το μηδέν, το spin βρίσκεται στο πώς παρουσιάζεται: ως πανικός.
  • Πέμπτο μοτίβο: τα επιχειρηματικά σήματα μπαίνουν δίπλα στα πολιτικά. AKTOR, funds, υδρογονάνθρακες, τηλεόραση, Μυστακίδης. Το μήνυμα είναι ότι η εξουσία δεν είναι μόνο κόμματα, είναι και κεφάλαια, media, projects, προσδοκίες.

3. Πιθανές πηγές και κέντρα εκπομπής

  • Κυβερνητικές πηγές: εκλογικό σενάριο τέλους τετραετίας, θεσμικότητα Μητσοτάκη, αποδόμηση Τσίπρα, θετική προβολή Κεραμέως και Παπασταύρου.
  • Κομματικά επιτελεία ΝΔ: αγωνία βουλευτών για αγρότες, γκρίνια για αντιπεριφερειάρχες, ασυμβίβαστα, εσωτερική καχυποψία για Γεωργαντά.
  • Δημοσκοπικά/μιντιακά κέντρα: επίθεση στη Real Polls, ανάδειξη GPO ως πιο «κανονικής» μέτρησης, αμφισβήτηση SMS μεθοδολογίας.
  • Επιχειρηματικά συμφέροντα: AKTOR, Attica, Μυστακίδης, τηλεοπτική αγορά, υδρογονάνθρακες. Εδώ οι στήλες λειτουργούν σχεδόν σαν early warning system της αγοράς.
  • Θεσμικοί/δικαστικοί παράγοντες: Αβραμόπουλος, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευρωπαίοι εισαγγελείς, Άρειος Πάγος. Η δικαστική πληροφορία χρησιμοποιείται ως πολιτικός καταλύτης.

4. Η κρυφή ατζέντα

Η κρυφή ατζέντα είναι τριπλή.

  • Πρώτον, να νομιμοποιηθεί η αναμονή μέχρι το 2027. Όχι πρόωρες εκλογές υπό πίεση, αλλά κάλπες με αφήγημα ευρωπαϊκής ευθύνης και κυβερνησιμότητας.
  • Δεύτερον, να οριστεί ο Τσίπρας ως αντίπαλος πριν αυτοοριστεί ο ίδιος. Το σύστημα του επιτρέπει να ανέβει ως πόλος, αλλά του βάζει αμέσως ταμπέλα: δημοσιονομικός λαϊκισμός, παλιές αξίες, 2015, ύποπτες δημοσκοπήσεις.
  • Τρίτον, να σταλεί μήνυμα στο Μαξίμου ότι η κοινωνική φθορά δεν θεραπεύεται με επικοινωνία γραφείου. Το Άργος είναι το πραγματικό καμπανάκι. Όχι η Real Polls.

5. Η γραμμή που δημιουργείται

Η συνολική γραμμή είναι: σταθεροποίηση με προειδοποίηση.

Δεν είναι γραμμή πανικού. Δεν είναι γραμμή εκλογικού συναγερμού. Είναι γραμμή ελεγχόμενης αναδιάταξης: «κρατάμε Μητσοτάκη ως μόνο διαθέσιμο πρωθυπουργό, δεχόμαστε ότι ο Τσίπρας επιστρέφει, αλλά τον εγκλωβίζουμε στο παρελθόν του, και ταυτόχρονα μαζεύουμε τις κοινωνικές φωτιές πριν γίνουν πολιτική πυρκαγιά».

Το φανερό θέμα είναι οι δημοσκοπήσεις, οι λαϊκές, ο Τσίπρας, ο Αβραμόπουλος. Το πραγματικό μήνυμα είναι: ποιος θα ελέγξει το νέο πολιτικό δίπολο πριν αυτό αποκτήσει δική του δυναμική.

6. Ποιον θέλουν να επηρεάσουν

  • Μέγαρο Μαξίμου: με μήνυμα «μην πας σε πρόωρη κάλπη από φόβο, αλλά μη θεωρείς δεδομένη την κοινωνία».
  • Βουλευτές ΝΔ: με μήνυμα «κόψτε τη γκρίνια, αλλά ακούστε τη βάση». Η αποδοκιμασία στο Άργος είναι προειδοποίηση προς επαρχιακούς βουλευτές.
  • Τσίπρα και ΕΛΑΣ: με μήνυμα «θα ελεγχθείτε σε δημοσιονομία, στελέχη, δημοσκοπήσεις και παρελθόν».
  • ΠΑΣΟΚ: με μήνυμα «η ιστορική μνήμη δεν αρκεί, αν δεν υπάρχει στρατηγική ηγεμονίας».
  • Καρυστιανού: με μήνυμα «το ηθικό κεφάλαιο δεν αρκεί χωρίς οργανωτική σοβαρότητα».
  • Αγορά και επιχειρηματικά κέντρα: με μήνυμα «η οικονομική σκακιέρα κινείται παρά την πολιτική ρευστότητα».
  • Μιντιακό σύστημα: με μήνυμα «προσέξτε ποιες μετρήσεις νομιμοποιείτε».

7. Πολιτική εκτίμηση

Η σημερινή παραπολιτική ατζέντα δεν δείχνει κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Δείχνει όμως κυβέρνηση που μπαίνει σε πιο δύσκολο, πιο νευρικό και πιο κοινωνικά απαιτητικό κύκλο. Η ΝΔ εξακολουθεί να έχει το ισχυρότερο χαρτί: τον Μητσοτάκη ως πρόσωπο κυβερνησιμότητας. Αλλά έχει δύο σοβαρές τρύπες: ακρίβεια/αγροτικό και θεσμική φθορά από υποθέσεις τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ ή Αβραμόπουλου.

Ο Τσίπρας είναι ξανά χρήσιμος στο πολιτικό σύστημα, αλλά όχι απαραίτητα επικίνδυνος ακόμα. Η πραγματική του δοκιμασία δεν είναι αν βγαίνει δεύτερος σε μία μέτρηση. Είναι αν μπορεί να χτίσει στελεχιακή αξιοπιστία χωρίς να αναστήσει όλα τα φαντάσματα του 2015. Εκεί θα τον βαρέσουν, και καλά θα κάνουν από τη δική τους σκοπιά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα ζωτικού χώρου. Αν το δίπολο Μητσοτάκης–Τσίπρας παγιωθεί, ο Ανδρουλάκης κινδυνεύει να γίνει ο διαχειριστής μιας ιστορικής νοσταλγίας χωρίς εκλογική έκρηξη. Η Καρυστιανού, αντίστοιχα, περνά από το κίνημα στο κόμμα και εκεί συνήθως τελειώνουν τα παραμύθια και αρχίζουν τα πρακτικά.

8. Το δια ταύτα

Να κρατήσουμε τρία πράγματα.

  • Πρώτον, οι στήλες δοκιμάζουν το εκλογικό αφήγημα του 2027: θεσμικότητα, ευρωπαϊκή προεδρία, σταθερότητα απέναντι στην περιπέτεια.
  • Δεύτερον, η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν είναι θεωρία. Το Άργος είναι μικρό επεισόδιο, αλλά πολιτικά μεγάλο σήμα. Όταν ο πάγκος της λαϊκής γίνεται πιο επικίνδυνος από το τηλεοπτικό πάνελ, η κυβέρνηση έχει θέμα.
  • Τρίτον, η μάχη των δημοσκοπήσεων μόλις άρχισε. Η Real Polls δεν είναι απλώς μια εταιρεία μέσα στη συζήτηση, γίνεται πεδίο σύγκρουσης για το αν ο Τσίπρας θα παρουσιαστεί ως πραγματικός δεύτερος πόλος ή ως επικοινωνιακή κατασκευή.

Το επόμενο που πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι αν θα υπάρξει συντονισμένη κυβερνητική αντεπίθεση στο αγροτικό και στην ακρίβεια. Γιατί τα παραπολιτικά μπορούν να αποδομήσουν μια δημοσκόπηση. Δεν μπορούν όμως να ρίξουν την τιμή του πετρελαίου στον πάγκο της λαϊκής.

Σημείωση χρήσης περιεχομένου:

© 2026 StrategyOnline.gr – Πνευματικά Δικαιώματα Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή (ολική, μερική ή περιληπτική) ή μετάδοση του παρόντος περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο), χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του εκδότη.

Σημείωση για Μηχανές Αναζήτησης: Σε περίπτωση αυθαίρετης αναδημοσίευσης, είναι υποχρεωτική η χρήση Canonical Tag που να δείχνει στο πρωτότυπο άρθρο: με την ένδειξη Πηγή: StrategyOnline.gr
Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται την άμεση υποβολή αναφοράς προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων (DMCA Notice) στη Google. Διαβάστε
Πνευματικά Δικαιώματα – Όροι Χρήσης Περιεχομένου